Osteopati - Kiropraktik - Akupunktur - Kranio Sakral Terapi på heste og hunde Dyrlæge Tove Due

Behandling af hunde & katte

HvalpSom hunde og katte ejer, går vi i det daglige og iagttager mange ting hos vores dyr, som undrer os, men ikke egentlig giver anledning til bekymring.

Hvis du ser på hvordan din hund f.eks. logrer med sig hale, kan det fortælle dig. om den har skævheder i skellet. Mange hunde bevæger halen mest til en af siderne, og dette er ofte udtryk for, at der er noget der enten spænder eller gør ondt i ryggen.

Når hunden sætter sig ned, kan det fortælle om f.eks. tilstanden
i den bagerste del af ryggen, korsleddet, knæ og haser. Hvis bagparten altid går skævt til en af siderne, er det ikke bare en dårlig vane, men et tegn på ubehag ved at sidde lige.

 

Ændret adfærd

Ændret adfærd er dyrenes måde at fortælle os på, at der er noget galt. Socialadfærden ændres måske på kort tid, fra at være udadvendt og i møde kommende over for andre hunde, til at holde sig for sig selv og evt. vise aggressivitet over for både mennesker og dyr. Disse dyr har i langt de fleste tilfælde smerter af den ene eller den anden art.

 

Hund i behandlingMange af de fysiske problemer hos hunde kan med fordel behandles med akupunktur, kraniosacralterapi, osteopati og kiropraktik.

 

Hudlidelser

Allergi hos hunde og katte ser ofte og er ikke altid lige let at kontrollere med almindelig medicin. Her kan man med akupunkturen påvirke immun systemet og rette op på de ubalancer der er med til at forårsage allergien. Ved tilbagevendende hud infektioner er det også immunsystemet der skal stimuleres for på den måde at få hunden eller katten til at bekæmpe infektionen indefra.

 

Reproduktions forstyrrelser

Manglede eller svag brunst samt hormon forstyrrelser hos tæver er lidelser, hvor der ses fin effekt. Her kan man genskabe den normale cyklus og dermed få reproduktions forholdene til at blive normale igen.

Diarre hos såvel hunde og katte er en lidelse som i mange tilfælde lader sig kontrollerer ved med akupunkturen at rette op på den indre balance.