Osteopati - Kiropraktik - Akupunktur - Kranio Sakral Terapi på heste og hunde Dyrlæge Tove Due

Osteopati & Kiropraktik

Hvor stammer Osteopati fra?

Osteopati stammer fra USA, og blev udviklet af Dr. Andrew Taylor Still i midten af det 19 århundrede. Still var på daværende tidspunkt stærkt utilfreds med lægernes manglende evne til at diagnosticere, og på baggrund af dette udviklede han sit eget system til at diagnosticere og behandle. Dette blev efter flere års udvikling til Osteopati.

Citat fra A. Taylor Still:
”Search for the disorder:
Find it - Fix it - Leave it and nature will do the rest.
If you remove the cause recovery will follow."

Målet med osteopati er altså at få genoprettet kroppens naturlige funktion.

Osteopatien har eksisteret i over 120 år og er meget anerkendt og efterspurgt i mange lande. I de fleste lande er osteopater statsautoriserede. Dette gælder f.eks. England, Portugal, Belgien, Tyskland, Finland, Australien, New Zealand, m. fl. Der er i øjeblikket flere lande i Europa, som er tæt på statsautorisation bl.a. Frankrig og Norge.


Hvad er Osteopati?

  • Osteo - ordet stammer fra græsk, og betyder ”Ben” eller ”Struktur”.
  • Pati - ordet stammer fra det græske ”Patos” og betyder ”Lidelse” eller ”’Smerte”.

Osteopati er en medicinsk videnskab som benytter sig af manuelle teknikker til diagnose og behandle effektivt ved såvel akutte som mere subakutte eller kroniske problemer. Osteopati er baseret på traditionelle medicinske fag som anatomi, neurologi, fysiologi, biomekanik, embryologi og patologi.

Osteopati og kiropraktik har samme oprindelse, idet stifteren af kiropraktik studerede osteopati, og senere udviklede sit eget system på baggrund af de osteopatiske teknikker.

Hest - osteopati og kiropraktik

Osteopati søger at genskabe krop­pens korrekte funktion. Balancen mel­lem knogler, muskler og nervesystem stimuleres og gøres optimal ved hjælp af manuel behandling. En osteopat arbejder med kroppens funktionelle problemer og skaber en god ligevægt i kroppens forskellige systemer – nerver, muskler, knogler, organer, kranie – og alle de strukturer som har forbindelse til bindevæv samt blodkar og nerver.

En osteopat behandler kun med hænderne igennem manipula­tion, tryk og stræk – uden brug af medicin eller andre kirurgiske instrumenter.


Ostepati - mild kiropraktik

Osteopati er en mildere form for kiropraktik, hvor man bruges hestens eller hundens egen bevægelse til at korrigerer de hvirvler og led, der trænger til hjælp. Inden for osteopatien ser man på hele dyrets bevægelsesmønster, da hele kroppen hænger sammen og alt fungerer i en stor sammenhæng. F.eks. er det sådan at kæbeled, skulderled og hofteled er afhængige af hinandens bevægelse, og hvis der er en dysfunktion i et af de omtalte led, vil det kunne på virke de andre.

 

Se også siderne om Heste og Hunde & Katte.